Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Habszelet

2011.01.19

HOZZÁVALÓK: 16 dkg liszt, 6 tojás fehérje,  1 vaníliás cukor, 8 dkg vaj, 16 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg őrölt mandula.

A fehérjéket kemény habbá verjük a fokozatosan, a hozzá adagolt kétféle cukorral. Lassan hozzákeverjük a többi hozzávalót is, de úgy, hogy a hab ne törjön össze. Alaposan kivajazott és liszttel meghintett őzgerinc formába töltjük a masszát, majd lassú tűzön, kb. 130-150 C-on, 40-45 percig sütjük a sütemény. A végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Tea, kávé, fagylalt mellé, kitűnő kísérő.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

olgakisolga@freemail.hu

(KIs Olga, 2011.05.04 11:57)

Gondolom a második 16 dkg liszt helyesen 16 dkg cukor.
Üdv: Olga