Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Görög joghurtos pogácsa

Véletlenül bukkantam rá a közértünkben, a görög joghurtra...Vettem egy keveset, gondoltam megkóstolom. Nagyon finom, sűrű, krémes dolog, pl. salátákhoz is kitűnő dresszing készülhet belőle. Gondoltam, hogy sütök vele pogácsát....

Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg juhtúró, 10 dkg görög joghurt, 2 dkg élesztő, 35 dkg liszt, 20 dkg Ráma margarin, 2-3 evőkanál tejföl, 1 csapott evőkanál só, a tetejére: tojás, reszelt sajt.

A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk. 1/2 órát letakarva pihentetjük. Ezután nyújtjuk, kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal meghintjük. Előmelegített sütőben, 200C-on pirosra sütjük. Kívül finom ropogós, belül puha pogácsa lesz belőle...

Kép

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.