Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kréker keksz

Buli, focimeccs, szilveszter vagy kirándulás, elmaradhatattlan kísérője a házilag készült sós kréker keksz.

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 120 gr. langyos víz, 30 gr. olíva olaj, 8 gr. só, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál száraz élesztő vagy 8 gr. friss. Kenyérsütőgép táljába tesszük a hozzávalókat és a dagasztás programon kidagasztjuk a tésztát. Pesze, ha nincs ilyen masinánk, akkor sincs semmi gond, bármilyen tálban vagy deszkán tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, 1.5 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. Ezután 3 cipóra osztjuk, és egyenként 1/2 cm vastagságú téglalapot nyújtunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe átemeljük a tésztát, kicsit utána igazítunk, majd derelye vágóval, kockákra felvágjuk a tésztalapot. A kockákat villával megszúrkáljuk, sóval megintjük és 170 C-on 20 perc alatt piros-ropogósra sütjük a krékereket.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

evanenimama@citromail.hu

(Pontyné, 2011.12.15 11:56)

Szia
A kréker sütiben GR-al méred a folyékony hozzávalókat.
Légyszi dl-ben is leírni , mert nem tudom a rendes adagot.
köszi

Gram

(Éva, 2011.12.15 11:51)

szia
szeretném kérdezni hogy a grammok mennyi dl jelent ?