Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Horthy Diós patkó

HorthyDiós patkó

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 2+1 tojássárgája, 3 ek. porcukor, pici só, 2 dkg élesztő+1 dl langyos tej+1 kockacukor. Töltelék: 20 dkg darált dió, 3 dkg kakaópor, 22 dkg cukor, 3 tojás felvert habja.

Az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókból kelttésztát gyúrunk, kb. 1 órát kelni hagyjuk. Elfelezzük a tésztát, két kisebb téglalapot nyújtunk belőlük / kb. 25X35 cm/. Elkészítjük a tölteléket: a darált-diót, cukrot, kakaóport összekeverjük, majd lazán hozzáadjuk a tojások felvert habját. A tölteléket is elfelezzük, majd megtöltjük egyenként a tésztákat / ugyan úgy, mint a rétesnél /. Feltekerjük, újnyi vastag szeletekre felvágjuk, a közepénél hosszában kicsit megnyomjuk. Megkenjük a maradék tojássárgájával, előmelegített sütőben, pirosra sütjük.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.