Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Meggyes-mákos sütemény

Meggyes-mákos sütemény

Hozzávalók:

2 tojás, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliáscukor ,0,5 dl olaj, 12.5 dkg tejföl, 1/2 citrom héja és leve, 17.5 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, csipet só, rum, 40-50 dkg magozott meggy, 7.5 dkg darált mák, 3 ek. cukor, 2-3 ek. olvasztott vaj.

A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, beletesszük a citrom levét és reszelt héját, a tejfölt és a rumot. Elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd evvel is simára keverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, kirakjuk a meggyel, majd rászórjuk egyenletesen a cukros mákot. Meglocsoljuk a süteményt az olvasztott vajjal, majd előmelegített sütőbe tolva, 220 C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

 

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.