Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rákóczi túrós lepény

Rákóczi-túrós lepény

Hozzávalók a tésztához: 10 dkg liszt, 8 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 tojás + 1 sárgája, 1 dl tejföl, 1/2 cs sütőpor. Ezt alaposan összekevered, előmelegített sütőben, 220 C fokon félig megsütöd. Erre kerül a töltelék.

Töltelék: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 2.5 dkg búzadara, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl, 2 tojás felvert habja. Összekevered, majd a végén beleforgatod óvatosan a tojásfehérje habot. Rákened a félig megsűlt tésztára és készre sütöd.

Tetejére: a tésztából és a töltelékből maradt egy-egy tojásfehérje, ezt 6 dkg porcukorral keményre felvered. Rákened a kisűlt süteményre és még pár percre visszatolod a sütőbe, amíg a teteje picit megbarnul.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

rákóczi túrós készítése

(Orsi, 2009.12.14 20:13)

A képen látható lekvár kimaradt a receptúrából, azt sütés után kell rápöttyinteni? Még annyi észrevételt engedj meg, hogy a tojáshabot nem rákenni, hanem nyomózsákból kell nyomni a sütemény tetejére, ugye? Biztos nagyon finom, jó lenne, ha ilyen szépen sikerülne. Gratulálok az oldalhoz :-) !
Orsi, 2009-12-14

Rákóczi túrós lepény

(Kriszti, 2009.04.05 12:39)

Szia!

Nem elírás, valóban ennyi liszt kell a tésztához. Mikor kikevered a tésztát, krém állagúnak kell lennie. Kanál segítségével kened bele a vajazott-liszttezett tapsibe.

Kriszti

kérdés a sütéssel kapcsolatban.

(csom-a-nyuka, 2009.04.05 09:49)

csak 1o dkg.liszt kell a tésztához ? Nem elírás?