Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zebratorta

Zebratorta

5 tojás sárgája, 25 dkg porcukor, 1 cs vaníliáscukor, 125 ml. langyos víz, 250 ml. olaj, 37.5 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 5 tojás fehérje, 2 ek. cukrozatlan kakaópor.

A tojások sárgáját a cukorral és a van. cukorral habosra kevered, utána jön hozzá a víz és az olaj. Ezzel is jól elkevered. A sütőporral elkevert lisztet kanalankén kevered a tojásos masszához, végül óvatosan belekevered a tojáshabot. Megfelezed a tésztát és az egyik felébe beleszitálod a kakaóport, elkevered. Egy kapcsos tortaforma 26 cm-es, aljába sütőpapírt vágsz, először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit középre. Nem kell elkenni!!! A világosra jön 2 evőkanálnyi kakaós tészta. Nem mellé!!! Ezta kanalazgatást addig folytatod, amíg mindkét massza el nem fogy. Ha így csinálod, szép szabályos lesz a minta!

Előmelegített sütőben kb. 40-45 perc, tűpróbáig!

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Jossika

(Habzsolda, 2009.04.19 10:20)

Köszönöm, hogy szóltál! Pótoltam a kimaradást!

www.nincsweboldalam.hu

(Jossika, 2009.04.19 10:11)

Szia!
Az összetevőkbe érdemes lenne beleírni az 1 cs. sütőport. Bár a leírásban említve van, jómagam az összetevők alapján dobtam össze a tésztát. Miután betettem szépen csíkosan a sütőbe, utána jött a "hiányérzet", hogy miért nem kell egy piskótás tésztába sütőpor. Megnézetem más oldalakon, ott 1 csomagot ír:(. AZ enyém már a kukában fog landolni, de más ne járjon így:(.
Azért köszi a recepteket!
Üdv.
Jossika