Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Brazil diótorta

Brazil diótorta

Első lépésben megpirítunk kb. 20-25 dkg diót.

Piskóta: 5 db tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg pirított-darált dió, 5 dkg liszt, 1 ek. kakaópor, 5 ek. víz,1 cs. sütőpor. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, utána belekeverjük a diót, a lisztet, a sütőport, a vizet. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját. Zsírozott, lisztezett kerek tortaformában kisütjük. Kihülés után lapjában félbevágjuk.

Csokoládékrém: 1 csomag oetker csokipuding, de csak 4 dl. tejjel főzve.

Fehér főzött krém: 2 dl tejből, 3 ek. lisztből, 1 cs. vaníliáscukorral, sűrű krémet főzünk, kihűtjük és 5 dkg vajjal habosra keverjük.

A torta összeállítása: Az alsó piskótalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, rákenjük a fele kihűlt csokipudingot, kirakjuk babapiskótával, megszórjuk a maradék pirított dióval, amit előzőleg durvára megvágtunk, rákenjük a maradék pudingot /Néhány diószemet félreteszünk díszítésnek/. Ezután befedjük a másik tortalappal, rákenjük a fehér főzőtt krémet. Tetejét 2 dl felvert tejszínhabbal bevonjuk, csokilapocskákkal és dióval díszítjük.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon benne. Nagyon finom, könnyű torta.

A torta díszítése  Tamás fiam születésnapjára készült sok-sok marcipánnal.....

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.